«Річний тариф» захистить буковинців від сезонних підвищень ціни на газ

29.04.2021 23:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

з 1 травня 2021 року в Україні почне діяти так званий «річний» тариф на газ. Це означає, що ціна на блакитне паливо залишатиметься фіксованою протягом 12 місяців.

Відповідне рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Таким чином, усі споживачі «за замовчуванням» отримають річний, а не місячний тариф на газ. Раніше такий тариф був доступний за бажанням клієнта. Ті, хто на нього підписався минулого літа, платили «літню» ціну весь рік.

Єдиний тариф на рік діятиме з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року. У межах Чернівецької області зараз є пропозиція від «Нафтогазу» – 7,96 гривні за кубічний метр газу, Чернівецький облгаз пропонує ціну – 7,99 гривні.

Тариф «річний» вищий за середню ціну влітку, однак навесні та влітку об’єми споживання газу є мінімальними. Натомість взимку, коли палива використовують найбільше, вартість буде нижчою за середню і відчутно нижчою від пікових цін опалювального сезону.

Ціну різноманітних постачальників на газ для населення можна довідатися на сайті gazpravda.com.ua

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews