Головна санітарна лікарка Буковини радить, як провести свята безпечно та залишитися здоровими (ВІДЕО)

01.05.2021 00:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко напередодні Великодня звернулася до буковинців. Відео із порадами та рекомендаціями про те, як провести свята безпечно та залишитися здоровими, вона розмістила на facebook-сторінці обласного лабораторного центру.

– Кілька останніх тижнів поспіль ми відзначаємо зниження захворюваності на COVID-19, число нових підтверджених випадків щодня зменшується. Однак при цьому щодоби ми реєструємо не менше ста хворих на коронавірус. Сотні людей отримують медичну допомогу в умовах стаціонару, переносять захворювання важко, з ускладненнями, тривалий час залишаються у стінах медичного закладу. Тому вважати, що із введенням «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, ми стали невразливими, завчасно. Необхідно пам’ятати про обачність, обережність, безпечне середовище, – зазначила Наталія Гопко.

Вона також нагадала, що відвідувати великодні богослужіння слід у масках.

– Багаторічні традиції, коли вся родина разом ішла на богослужіння та освячення великоднього кошика. Це завжди було урочисто і очікувано. Мабуть, у нинішніх умовах варто подумати про те, щоби хтось один із сім’ї виконав цей обряд. Це дасть можливість уникнути велелюдних зібрань і створить умови для дотримання фізичної дистанції. Максимально прості рекомендації, які допоможуть убезпечити від хвороби себе та близьких. Епідемічна ситуація в області залежить від нас усіх та від рішень, які ми ухвалюємо. Будь ласка, нехай це будуть мудрі рішення, які дадуть можливість залишатися здоровими вам і вашим рідним та близьким, – підсумувала Наталія Гопко.

 

Читайте також

Сотні туристів відвідали Чернівці на Великдень (Фото)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews