Уже цьогоріч Чернівці придбають у лізинг 20 автобусів. Ще 20 - у наступні два роки

27.05.2021 16:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На черговій сесії Чернівецької міської ради дали дозвіл комунальному підприємству "Чернівецьке тролейбусне управління" на взяття у лізинг низькопідлогових автобусів для пасажирських перевезень. За це рішення проголосували 24 депутати.

Чернівці збираються придбати 40 автобусів: 20 із них до кінця цього року, по 10 – у 2022 та 2023 роках. На закупівлю автобусів планують витратити 13 млн 537 тис грн. 

Лізингодавцем має бути банк, у якому держава прямо або опосередковано володіє 50 або більше відсотками статутного капіталу.

Предметом лізингу є нові та вживані низькопідлогові автобуси, електробуси середньої та великої місткості категорії М3 класу-1 та класу-2, що відповідають екологічному стандарту не нижче ЄВРО-5, обладнані валідаторами, які відповідають вимогам системи електронного квитка, що використовується в громадському транспорті Чернівців.

Термін поставки автобусів – не більше шести місяців з дати укладання договору лізингу, а строк лізингу – до 60 місяців від дати першого акта приймання-передавання.

В ухваленому рішенні також вказано, що вартість предмета лізингу – не більше 103 900 тис грн, а відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 12% річних у гривнях.

Комісія за управління кредитом має становити не більше, ніж 2% від суми кредитування за договором фінансового лізингу, але не менше, ніж 1000 гривень.

Водночас авансовий платіж не має перевищувати 30% від суми договору фінансового лізингу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews