У першій міській лікарні Чернівців відкрили кисневу станцію

28.05.2021 22:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У КНП «Міська Лікарня №1» відбулося відкриття кисневої станції. Це обладнання було закуплено ще в грудні минулого року, проте лікарня отримала станцію тільки нещодавно.
 
- Устаткування досить габаритне і для його розміщення потрібно було спершу обладнати приміщення, - пояснує заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк. - Потужність цієї кисневої станції досить висока, є можливість одночасно підключити до кисневої дотації 50 пацієнтів в автоматичному режимі, або максимум 75 пацієнтів у ручному режимі. Зараз ми спостерігаємо динаміку зниження захворюваності, що дуже тішить, але лікарні нашого міста мають бути готовими до будь-яких загострень епідеміологічної ситуації.
 
Кисневу станцію ще не запустили. Медичний персонал має пройти відповідне навчання, щодо безпечності використання обладнання. Устаткування закуплене за кошти міського бюджету - його вартість становить 4,7 млн.грн.
 
КНП «Міська лікарня №1» є опорною для лікування хворих на COVID-19. Наразі у медичному закладі перебуває 21 пацієнт на кисневій дотації.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews