Український парламент підтримає проєкти Національного Конгресу Українців Молдови

У цьому запевнив під час зустрічі з Головою НКУМ Дмитром Лекарцевим Голова ВРУ Дмитро Разумков

30.05.2021 18:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Києві відбулась робоча зустріч Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з Головою Національного Конгресу Українців Молдови Дмитром Лекарцевим.

Під час неї йшлося про важливість співпраці між Україною та Молдовою у сфері освіти, культури та молоді, а також про подальшу підтримку українців Молдови. Дмитро Лекарцев презентував стратегію НКУМ і планами проєктів, які будуть реалізовані найближчим часом.

Фото НКУМ

Колеги підкреслили необхідність імплементації знакових для українців світу ініціатив. Серед них - Форум української молоді діаспори в рамках Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО),  який відбудеться у серпні у Чернівцях.

Дмитро Лекарцев висловив подяку Дмитру Разумкову за вручену відзнаку «За заслуги перед українським народом» і за високу оцінку діяльності Асоціації української молоді Молдови «Злагода». Натомість Голова ВРУ наголосив, що український парламент готовий підтримати Національний Конгрес Українців Молдови у проектах, які просувають бренд України за кордоном і об‘єднують українців Молдови.

Фото НКУМ

- Українська діаспора Молдови виступатиме надійним провідником добросусідських відносин між нашими державами на шляху спільних євроінтеграційних прагнень. Сподіваюся, що залучення української молоді Молдови сприятиме налагодженню та зміцненню дружніх відносин наших країн, – підсумував Дмитро Лекарцев.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews