Якою буде погода у Чернівцях та області 3 червня (+ народний прогноз)

02.06.2021 23:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівецькій області 3 червня хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 8-13° тепла, в горах +4+9°. Вдень 14-19° тепла.

У Чернівцях хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 10-12° тепла. Вдень - 17-19° тепла.

Видимість на автошляхах добра.

У цей день вшановується пам'ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, так як це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. Також по цьому дню судили про початок зими: "Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня - сніг з крупою". У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з'явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews