На Буковині стартував обласний етап патріотичної гри «Джура»

14.06.2021 13:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Церемонія урочистого відкриття  II (обласного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура») відбулася у неділю, 13 червня, на Вижниччині. Цьогоріч гра присвячена 25-тій річниці Конституції України, ідеться у повідомленні Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації.

136 юнаків та дівчат Буковини демонструватимуть упродовж наступних декількох днів свої вміння у військовій справі.

«Як говорив Олександр Довженко: «Ті держави здатні стати великими, у яких великі малі люди». І сьогодні я маю за честь перебувати в одному залі разом із великими людьми, які здатні у майбутньому розбудувати могутню державу – Україну!», – звернулася до присутніх директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

Юні джури вже встигли взяти участь у майстер-класах  від військових, продемонструвати вміння у конкурсах «Впоряд», «Ватра» тощо. Змагання триватимуть до 17 червня та завершаться на полігоні «Прибан». Найкращі команди представлять Буковину на Всеукраїнських змаганнях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews