У Чернівцях борються з рекламою наркотиків

25.06.2021 22:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Декілька років у місті борються із небезпечними графіті і замальовують їх.

Від цікавості до наркозалежності – один крок . Все частіше у Чернівцях на фасадах будинків та парканах з’являються  посилання на інтернет магазини з небезпечним «зіллям». Декілька років у місті борються із небезпечними графіті і замальовують їх. Фарбу та пензлики до рук взяли і патрульні поліціянти.
 
Напередодні Міжнародного дня боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків, який відзначають 26 червня, у Чернівцях вкотре взялися замальовувати небезпечну наркорекламу на фасадах будинків та парканах. 
 
Активіст Сергій пояснює, що на таких сайтах сайтах легко, доступно купити будь-який вид наркотиків.
Це вбиває нашу молодь. На цих сайтах легко, доступно купити будь-який вид наркотики. А вони несуть за собою важкі наслідки, неповоротні. «Солі», «спайси» -  це синтетичний вид наркотиків, від яких зараз страждає наша молодь. 
 
Часто реклама наркомагазинів з’являється під покровом ночі. А тому спіймати за руку горе-художників не так легко, - кажуть у патрульній поліції.
Це відповідно відбувається нічний час, коли немає освітлення, де якісь дерева чи інші речі, які закривають оглядовість. Тому таких людей на жаль, важко виявити, а якщо виявляють то на них складаються адміністративні матеріали, але ми розуміємо, що за даний вид правопорошуння не є велика відповідальність – це є дрібне хуліганство, - розповідає начальник відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції у Чернівецькій області Ігор Пастух.
 
Невеликий штраф – це дріб’язок порівняно із шаленими прибутками, які отримують наркоторговці. А тому небезпечні написи у Чернівцях з’являються дедалі частіше, - кажуть перехожі.
Особливо у старій частині міста, на таких фасадах. Це несе негативну інформацію для молоді та підлітків, - каже чернівчанин Павло. 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews