На Буковині перекрили міжнародний канал контрабанди тютюну

13.07.2021 08:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Через  налаштовану схему, замість пункту призначення тютюнові вироби планували відвантажити на території України.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури виявлено та перекрито міжнародний канал незаконного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України (ч. 2 ст. 201 КК України). Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора.
 
До пункту пропуску «Порубне» у Чернівецькій області прибув транспортний засіб з вантажем тютюнових виробів вагою понад 20 тонн, який прямував транзитом через Україну з Сербії до Республіки Киргизстан. Через схему так званого «перерваного транзиту», замість пункту призначення тютюнові вироби планували відвантажити на території України та поставити в Київську область з метою їх подальшого збуту.
 
Під час проведення невідкладних слідчих дій тютюнові вироби вилучено. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо призначення відповідних судових експертиз, а також встановлення осіб, причетних до злочинної діяльності.
 

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews