У Чернівцях вибрали адвокатів для надання безоплатної правової допомоги

19.07.2021 22:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях 19 липня відбувся завершальний етап ХІІІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної правової допомоги у Чернівецькій області.

Конкурсний відбір проводила комісія під головуванням директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадія Мунтяну. До складу комісії входили представники Регіонального та Чернівецького місцевого центру з надання БВПД, адвокатури, міжрегіонального управління Міністерства юстиції, а також суддів та представників громадських організацій.

Загалом конкурс проходив у декілька етапів. Перший відбувся без персональної участі адвокатів. Тут комісія розглядала надіслані Координаційним центром з надання правової допомоги скан-копії документів адвокатів. Представники комісії оцінювали їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень, а також враховували результат проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

На завершальному етапі конкурсу комісія провела індивідуальні співбесіди з адвокатами, під час яких оцінювались мотивація до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельність, емоційна врівноваженість та вміння представити приклади надання адвокатом правової допомоги.

У конкурсі взяли участь 14 адвокатів. Вони виявили бажання долучитися до співпраці з системою БПД, аби допомагати людям (передусім, найвразливішим верствам населення) вирішувати правові проблеми, а також здобути практичний досвід у різних категоріях справ. За словами директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадія Мунтяну, конкурсанти продемонстрували належний рівень знань, умінь та навиків, необхідних для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дані про відібраних за результатами конкурсу адвокатів внесуть до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Нагадаємо, наразі з Регіональним центром з надання БВПД у Чернівецькій області співпрацюють 83 адвокати.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews