Буковинські лісівники збудують автошлях до "Паміру"

20.07.2021 20:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Проблеми розбудови мережі лісових доріг та їх належного утримання аналізували днями на Путильщині. Окрім головних інженерів, керівників гірських лісгоспів краю та заступника начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Чебана, в робочій зустрічі взяли участь і науковці з Івано-Франківського дослідного  інституту.

Лише за перших шість місяців 2021 року за кошти держлісгоспів відновлено та відремонтовано 64 кілометри лісових шляхомагістралей, повідомляє пресслужба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Під час зустрічі зауважили, що вкрай необхідно забезпечити збір геокоординат лісових доріг, а також створити окрему базу даних і сервісу для паспортизації їх мережі. Виконання таких важливих робіт дозволить  якісно планувати та комплексно розбудовувати гірські автошляхи спільно із зонами відпочинку, туристичними  маршрутами.

Найближчим часом лісівники Буковини  розпочнуть оцифрування мережі підвідомчих автошляхів.

Читайте також

Весілля на висоті 1500 метрів зіграють на Томнатику

Крім того, Карпатський держспецлісгосп має розпочати проєктування, відтак будівництво автошляху через перевал Джогул. Більше, ніж три з половиною кілометри якісного дорожнього полотна від Шепота до Верхнього Ялівця має бути облаштовано  відповідно до будівельних норм та стандартів та з урахуванням потреб лісового господарства, захисту довкілля та новітніх технологій, що  зробить значно доступнішим для туристів мегапопулярну останнім часом  колишню радянську військову базу «Памір» на вершині гори  Томнатик.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews