У Рівному стався вибух на заводі з виробництва азотних добрив (фото, відео)

20.07.2021 21:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На щастя, внаслідок вибуху, постраждалих немає.

На заводі "Рівнеазот", що під містом Рівне, сталася аварія. В результаті вибуху над заводом утворилася величезна помаранчева хмара, яку розносить вітер.



Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль у Facebook. 

"На ЗАТ" Рівнеазот" сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти. Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства", - написав він.
 
При тому Коваль зазначив, що єкологічна інспекція вже займається оцінкою загрози. У Рівненській міській лікарні розгорнули ліжка на випадок, якщо потрібно буде надавати допомогу.
null
Фото з мережі Інтернет
 
Мешканцям прилеглих населених пунктів рекомендовано закрити вікна та тимчасово уникати перебування на вулиці до з'ясування обставин.
 
Керівник з комунікацій "Group DF" Олег Арестархов повідомив, що на підприємстві відбулася розгерметизація трубопроводу в цеху азотної кислоти.

"Була дійсно позаштатна ситуація, але протягом 40 хвилин вона була ліквідована. В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами. Жертв та постраждалих немає".

Він запевнив, що показники якості повітря – в межах допустимих норм і жодної загрози навколишньому середовищу та людям немає. Потреби зачиняти вікна немає, запевнив Арестархов.

Речниця Нацполіція області Марія Юстицька повідомила, що на місці події працює слідчо-оперативна група.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews