Буковина долучиться до реалізації туристичного проєкту «DNISTER CANYON»

26.07.2021 11:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Мінрегіоні зареєстрували договір про міжмуніципальне співробітництво громад з Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької. 33 ТГ об’єдналися у реалізації спільного проєкту «DNISTER CANYON» для розвитку туристичного потенціалу. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час реєстрації договору з головами громад з кожної з чотирьох областей.

- Дністровський каньйон визнано одним із чудес України. На жаль, на його територіях є низка проблем — застаріла або взагалі відсутня туристична інфраструктура, неналежний стан екосистем тощо. І я безмежно радий, що 33 громади проявили ініціативу та розробили проєкт, який подарує друге дихання цьому особливому місцю. Цей проєкт знаходиться у фокусі уваги Уряду і, зокрема, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Відверто кажучи, нам не вистачає подібних якісних туристичних проєктів від тергромад. Сподіваюсь, цей приклад надихне інші регіони, аби ті знайшли свою унікальність та почали втілювати ініціативи. «DNISTER CANYON» — це гарний приклад переваг децентралізації, — підкреслив Олексій Чернишов.

Читайте також

Окопи Святої Трійці – фортеця на кордоні Римської імперії

Завдяки проєкту «DNISTER CANYON» громади, розташовані на його територіях, отримають можливість додатково залучати кошти державного бюджету, співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями та брати участь у проєктах Європейського Союзу. Відтак, зможуть розкрити туристичний потенціал, відновити інфраструктуру, створити нові робочі місця, покращити екосистему та економіку регіону.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що капітальні видатки місцевих бюджетів за сім років реформи децентралізації зросли на понад 60%.

Довідково

Дністровський каньйон є найбільшим в Україні та одним з найбільших у Європі. Його довжина складає близько 250 км.

14 липня 2021 року представники 33 територіальних громад Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської областей, які об’єднують Дністровський каньйон, уклали договір міжмуніципального співробітництва у формі реалізації спільного проєкту «DNISTER CANYON».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews