Громади Буковини можуть отримати до 30 мільйонів гривень на розвиток комунальної інфраструктури

15.08.2021 07:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови надання громадам субвенції з державного бюджету на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки.

Так, згідно з порядком надання субвенції, головним розпорядником коштів є Міністерство розвитку громад і територій. Субвенція спрямовується комунальним підприємствам для внесення авансового платежу за договором фінансового лізингу на закупівлю комунальної техніки.

Обсяг субвенції для однієї громади – не більше 30 млн грн за один бюджетний період. Договір лізингу має бути укладений з одним із державних банків, або з банками, частка держави в статутних капіталах яких становить не менше 75%. 

Читайте також

У Чернівецькій ОДА допрацьовують перспективний план області
У Чернівцях розглянуть перспективний план «без білих плям»

Раніше, у червні, спеціальна комісія при Мінрегіоні схвалила 900 проєктів соціально-економічного розвитку регіонів, які профінансують за рахунок 1,2 млрд грн субвенції з держбюджету.

У липні спеціальна комісія під головуванням міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова схвалила близько 200 проєктів соціально-економічного розвитку окремих територій на загальну суму 300 млн грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews