Роман Клічук отримує вдвічі менше за мера Тернополя. Скільки заробив Чернівецький міський голова за пів року

15.08.2021 15:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецький міський голова Роман Клічук знаходиться у рейтингу зарплат очільників українських міст на одній з останніх позицій - за пів року він заробив 299 тисяч гривень.

Видання «Слово і Діло» дізналося, які суми в бухгалтерських відомостях, надіславши запити до міськрад усіх облцентрів.  

 

 

Найбільш високооплачуваним за перше півріччя 2021-го став міський голова Запоріжжя Володимир Буряк. Його зарплата за пів року становила 709 395, 88 грн. Для порівняння: винагорода за працю столичного очільника Віталія Кличка майже вдвічі менша. Меру Києва за пів року нарахували 360 599, 84 грн.

 

Міській владі Харкова вдалося піти від конкретної відповіді, тому зарплати очільників цього міста у рейтингу не враховано.

Перша десятка найбільш високооплачуваних заступників міських голів майже повністю складається із чиновників Львова і Тернополя.

Так, бізнес-омбудсмен Кіраль (заступник Садового) за пів року 2021-го заробив 636 150, 40 грн. Це – абсолютний рекорд серед заступників мерів українських облцентрів (якщо не враховувати Харків, міська влада якого, нагадаємо, уникнула конкретної відповіді).

 

 
Слово і діло вирішило дослідити, скільки заробляє місцева влада великих українських міст. Ми направили запити до міськрад усіх облцентрів і склали рейтинг найдорожчих мерів та заступників за пів року 2021.
Топ-10 заступників мерів за розміром зарплатСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

 

На дев'ятому місці списку заступників мерів з найбільшими зарплатами в Україні – заступник міського голови Кропивницького з питань діяльності виконавчих органів ради. 

Читайте також

Скільки відсотків чернівчан підтримують мера?

У цілому, найдорожче обходиться міське керівництво столиці – це пояснюється передусім кількістю заступників мера. Фінальна сума у 3,7 млн грн включає в себе зарплати аж 14 осіб.

Натомість менш як мільйон на всіх за пів року заробило міське керівництво Луцька та Херсона. Втім, це єдині облцентри, де зарплатний фонд керівництва ділиться менш ніж на п'ятьох людей: Херсон – 4, Луцьк – тільки 2.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews