Буковинці отримають доступ до інноваційних ліків за рахунок бюджетних коштів

22.09.2021 00:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Верховна Рада прийняла законопроєкт, який удосконалює доступ пацієнтів до інноваційних лікарських препаратів за рахунок бюджетних коштів із застосуванням процедур договорів керованого доступу. Законопроєкт спільно напрацювали Комітет з питань здоров’я нації та Комітет з питань економічного розвитку, повідомляє МОЗ. 

Ухвалення цього документу має допомогти людям, які страждають на захворювання, що мають важкий, хронічний перебіг і загрожують життю людини та потребують довічного і, як правило, коштовного лікування.

Читайте також

У МОЗ задоволені тим, як в Україні працює карантин
У МОЗ розповіли на що хворіли більшість померлих від коронавірусу

Законопроєкт впроваджує новий механізм закупівель інноваційних препаратів для лікування важких хронічних захворювань. Від тепер держава буде напряму домовлятись з виробниками стосовно доступу до лікарських засобів. Це потенційно дасть змогу отримати нижчі ціни.

Механізм ДКД пілотуватиметься в Україні протягом 3 років для оцінки ефективності його використання в національному контексті. У разі якісного відпрацювання усіх процедур цей механізм буде застосовуватись на постійній основі.

Аналогічний механізм закупівель вже багато років діє в багатьох країнах світу, таких як США, Велика Британія, Польща тощо, і допомагає мільйонам важкохворих громадян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews