Оголошено переможців конкурсу туристичних маршрутів «Слідами Букової землі»

28.09.2021 22:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Переможців конкурсу туристичних маршрутів «Слідами Букової землі» оголосили у Чернівцях. Перше місце отримав проєкт «Плаями невідомої Букової землі», над яким працювали команда Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, громадські організації «Гостинна Буковина» та «Чернівецька обласна Федерація спортивного туризму».

Друге місце дісталося досвідченій екскурсоводці Тамарі Рудязі, авторці маршруту «Таємниці Букової землі: правдива бувальщина, примхи історії та дрібка побрехеньок».

Третю сходинку посіла команда Луганського національного університету імені Тараса Шевченка із проєктом «Межа/безмежжя. Від мосту до мосту». 

Читайте також

Окопи Святої Трійці – фортеця на кордоні Римської імперії

Завданням учасників конкурсу було розробити туристичний маршрут та текст екскурсійного супроводу, що були б пов’язані із пам’ятками, історичними подіями та постатями, про які розповідає у романі «Букова земля» Марія Матіос. 

«Букова земля» – роман-панорама, у творі понад 500 персонажів, а дія відбувається упродовж 225 років. Як зізналася Марія Матіос, котра була присутня на урочистому нагородженні, зважилася на таку масштабну роботу, щоб означити унікальність рідної землі. 

- Кожен край, як діамант. Він має свою історію, людей, землю. Але якщо цей діамант не огранити, якщо на нього не навести прожектори різкості, то земля просто залишиться ґрунтом із облікованими корисними копалинами і з обрахованим населенням, – сказала Марія Матіос. 

Організатором конкурсу є Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека  імені Михайла Івасюка за підтримки Буковинського культурного фонду. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews