Вижницький національний природний парк планують розширити майже на дві тисячі гектарів

30.09.2021 09:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Вижницький національний природній парк мають намір збільшити на 1809 гектарів і включити до його складу такі знані пам’ятки як Протяте каміння, печера Довбуша та Буковинські водоспади. Наразі ці землі належать Карпатському держспецлісгоспу.

Парк подав відповідне клопотання до Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Відтак, під час наради, яку провів заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Артур Мунтян, обговорювали території, котрі хочуть приєднати до національного парку. Ішлося також про те, як прискорити процес розширення. У заході взяли участь представники дирекції НПП «Вижницький», фахівці управлінь агропромислового розвитку і екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

- У питанні розширення національних парків маємо сьогодні цілковиту підтримку Міндовкілля. Включення до складу «Вижницького» популярних рекреаційних об’єктів дасть поштовх до пропаганди екологічного туризму та збереження привабливості Буковинських Карпат, – зазначив Артур Мунтян.

Під час наради ухвалили також активізувати роботу із підготовки матеріалів проєкту зміни меж парку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews