Сім областей України перейдуть до «червоної» зони карантину 30 жовтня

27.10.2021 11:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) ухвалено рішення встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території семи областей з 00:00 годин 30 жовтня. Йдеться про Житомирську, Івано-Франківську, Київську, Луганську, Львівську, Хмельницьку та Чернігівську області. Про це заявив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

- На доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля провів позачергове засідання комісії ТЕБ та НС. Епідемічна ситуація – складна. За останню добу зафіксовано понад 22 тисячі нових випадків COVID-19. Кількість госпіталізацій, на жаль, невтішно зростає. Але статистика чітко демонструє і те, що від тяжкого перебігу хвороби рятує вакцинація. Прохання до очільників громад – посилювати протиепідемічні заходи, нарощувати темпи вакцинації та збільшувати кількість тестувань, – наголосив Олексій Чернишов.

Читайте також

Чернівецька область не готова до послаблень карантину
Зеленський каже, що буде 120 тисяч загиблих у разі скасування карантину

Нагадаємо, на минулому засіданні комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення щодо переведення Рівненської та Миколаївської – у «червону» карантинну зону з 00:00 26 жовтня.

Також із 21 жовтня набули чинності нові правила перевезення пасажирів між областями. Для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно використовувати або документ про щеплення проти COVID-19 або негативний результат тестування на COVID-19 https://bit.ly/3j4ilv

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews