На сортуванні твердих побутових відходів Чернівці вже заробили понад 100 тисяч гривень

23.11.2021 21:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Місто заробило 118 тисяч гривень на сортуванні твердих побутових відходів. Це стало можливим після того, як 25 серпня виконавчий комітет Чернівецької міської ради надав дозвіл МКП «Чернівціспецкомунтранс» сортувати та переробляти тверді побутові відходи.
 
Роками на Чорнівському полігоні все те,що мало вартість, збирали та реалізовували кампанії, які не мали на це дозволу. Більше того, до бюджету не потрапляло жодної копійки.
 
- За нашими заявами було порушено цілу низку кримінальних проваджень, які наразі розслідуються, - каже заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль. - Щиро дякуємо за принципову позицію Алену Синжеряну, начальнику Чернівецького районного управління поліції. Наразі ми перейшли до дієвих кроків з легалізації тіньового бізнесу і вкотре доказуємо, що на смітті треба і можна заробляти. Ми створили 19 додаткових робочих місць з сортування ПЕТ та скляних пляшок. Так, усього за короткий час працівники вже відсортували майже 12 тисяч кілограм сировини, яку реалізували на суму 118 тисяч гривень.
 
Наступним кроком буде встановлення контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews