У Вижниці облаштовують кімнату-музей ансамблю «Смерічка»

25.11.2021 03:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині облаштовують кімнату-музей легендарного вокально-інструментального ансамблю «Смерічка» під керівництвом Левка Дутківського. Працюватиме вона у Вижницькому будинку культури, саме у тому приміщенні, де колектив збирався на репетиції. Її мають намір зберегти та наповнити новим змістом.

«Проєкт пропонує створити не просто музей-кімнату, а скоріше живий майданчик для взаємодії творчих діячів, наповнений артефактами вижницького періоду ВІА «Смерічка». Це зал в стилі Hard Rock Cafe із гітарами та сценічним одягом на стінах. Місце для зустрічей, дискусій, воркшопів, перегляду відеофільмів, проведення мистецьких подій», – ідеться на сторінці проєкту у Facebook.

Читайте також

На Буковині відкрито фестиваль української сучасної естрадної пісні імені Назарія Яремчука

Наразі керівники проєкту працюють над наповненням кімнати – збирають музичні інструменти, сценічний одяг, особисті предмети учасників гурту, вінілові платівки, поліграфічну продукцію, фото.

Створюють музей за підтримки Буковинського культурного фонду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews