Чернівецьким студентам розповіли про волонтерство у системі БПД

01.12.2021 13:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Напередодні Міжнародного дня волонтера, який відзначають 5 грудня, фахівці та волонтери Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області завітали до активістів громадської організації «Товариство українських студентів-католиків «Обнова» у Чернівцях.

Зокрема, комунікатор Регіонального центру Тарас Лазарук розповів, що вже вісім місяців система безоплатної правової допомоги в Україні реалізовує проєкт «Волонтер БПД». Його мета – залучити громадських активістів, які виявили бажання стати волонтерами надання безоплатної правової допомоги. А основне завдання волонтерів БПД — сприяти регіональним та місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги у здійсненні їхніх функцій.

- У Чернівецькій області волонтери (а серед них –  студенти, громадські активісти, підприємці, держслужбовці, бібліотекар, психолог, кухар) не лише допомагають проводити правопросвітницькі заходи та інформувати буковинців про діяльність системи БПД, але й готують цікаві рубрики (наприклад, «Думка психолога») та сприяють у пошуках нових партнерів. Так, завдяки волонтерці БПД Маріяні Зубатюк наш Регіональний центр підписав Меморандум про співпрацю з Чернівецьким обласним центром соціально-психологічної допомоги, – зазначив Тарас Лазарук.

Волонтери БПД Маріяна Зубатюк та Назар Шеремета поділилися зі студентами «Обнови» враженнями від співпраці з системою безоплатної правової допомоги.

Маріяна Зубатюк, студентка факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету, психолог обласного «Соціального центру матері та дитини”:

- Мені подобається допомагати людям, а волонтерство – це ще й нові знання та самоосвіта. Тут отримуєш більше, ніж просто досвід. Це можливість зрозуміти, що найцінніше за гроші не купиш.

Назар Шеремета, студент юридичного факультету Чернівецького національного університету, секретар Молодіжної ради при Чернівецькій ОДА:

- Як майбутньому юристу та громадському активісту через волонтерську діяльність в системі БПД мені цікаво спілкуватися з молоддю, яка прагне бути суспільно активною та обізнаною в своїх правах і обов’язках.

Учасники зустрічі також дізналися: хто може стати волонтером безоплатної правової допомоги і що для цього потрібно, скільки часу займає волонтерська робота та які переваги у волонтера БПД.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews