На Буковині за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 147 осіб з інвалідністю

01.12.2021 13:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Із початку року соціальними послугами Чернівецької обласної служби зайнятості скористалися 1027 осіб з інвалідністю, з них 942 особи мали статус безробітного. До центру також звернулися 24 учасники АТО/ООС та троє внутрішньо переміщених осіб, які мають інвалідність.

Так, роботою забезпечили 147 осіб цієї категорії. Також троє осіб працевлаштовані на нові робочі місця з компенсацією фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

- Служба зайнятості підбирає особам з інвалідністю місця роботи відповідно до їхньої кваліфікації, побажань та рекомендацій МСЕК. Із початку року роботодавці поінформували про 182 вакансії, наразі актуальними залишаються 35 вакансій, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Читайте також

За легалізацію зайнятості борються чернівецькі фахівці
Філармонія у Чернівцях стане доступнішою для осіб з інвалідністю

З початку року фахівці служби зайнятості надали особам з інвалідністю 855 профорієнтаційних послуг, серед них – психологічна підтримка та здобуття конкурентної професії. Як результат, 46 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості, і по закінченню навчання 39 осіб працевлаштовані. 37 осіб залучені до тимчасових та громадських робіт.

Довідково. 25 листопада в області розпочалася Декада зайнятості осіб з інвалідністю, триватиме вона до 3 грудня 2021 року. Для цієї категорії організовано групові консультації із залученням соціальних партнерів, інформаційні семінари, тренінги та презентації роботодавців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews