Заборонили паркуватися на перехресті Котляревського – Міцкевича у Чернівцях

03.12.2021 16:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На вулиці Міцкевича оновили дорожню розмітку. Вона позначає межі пішохідного переходу та забороняє зупинку та стоянку машин.

Інспекція з паркування інформує, що мешканці міста неодноразово висвітлювали в соціальні мережі систематичне порушення паркування транспортних засобів по вул. Міцкевича , а саме: зупинка та стоянка на перехресті, що унеможливлює вільне пересування громадян та людей з інвалідністю.
 
Паркомат. Фото з мережі Інтернет
 
Комісією з безпеки дорожнього руху було прийняте рішення нанести дорожню розмітку 1.41.1 , яка позначає місце пішохідного переходу та забороняє зупинку та стоянку транспортних засобів.
 
Також проведено демонтаж дорожнього знаку 5.42.1 «Місце для стоянки» та табличку 7.6.5 «спосіб постановки ТЗ на стоянку», який вводив в оману водіїв ТЗ, які здійснювали паркування транспорту безпосередньо на переході та перехресті вул. Котляревського – Міцкевича.
 
Інспекція з паркування в черговий раз нагадує про ЗАБОРОНУ зупинки та стоянки на пішохідних переходах та перехрестях.
 
Згідно п. 15.9 (г,ґ) ПДР, забороняється зупинка ТЗ на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини.
 
За порушення правил зупинки, стоянки та паркування на пішохідному переході передбачений штраф, який визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення - у сумі 680 гривень.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews