Роман Клічук: "На комунальному підприємстві "МіськШЕП" лише пального вкрали на півмільйона гривень"

Також розкрадали щебінь, сіль і пісок

06.12.2021 07:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У інтерв'ю журналу "Фокус" мер Чернівців розповів про проблеми міста, які слід терміново вирішувати. Це проблеми з дорогами, потім — транспорт, опалення, водопостачання.

- Ми розпочали з аудиту на усіх комунальних підприємствах — КП "Чернівціспецкомунтранс", "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім. Л.Каденюка, Чернівецьке тролейбусне управління та інші, - каже Роман Клічук. - За рік перевірили майже всі. Аудитори виявили купу зловживань і особливо на великих підприємствах. Але те, що показали перевірки КП "МіськШеп" — це взагалі космос! Збитки більш майже на 10 мільйонів гривень. Списували паливо, сіль, продавали на ліво щебінь і пісок. Купували матеріали за завищеними цінами, натомість робили якісь нереальні знижки окремим фірмам, які замовляли переробку асфальту. Укладали договори поза системою Прозоро. Лише пального вкрали більш ніж на пів мільйона гривень. Уявіть собі: Чернівці завалені снігом. Машина, яка має посипати дороги, стоїть у гаражі — і це підтверджує GPS, а за документами вона активно працює по місту. Містяни незадоволені, адже дороги не посипані. Гроші на послугу витрачені. Матеріали — вкрадені. Тому, коли з таким стикаєшся, розумієш, що зупинятися не можна. На черзі аудити на наступних підприємствах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews