У Вікіпедії пройде конкурс статей на теми шкільної програми

06.12.2021 13:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

З 1 грудня 2021 до 28 лютого 2022 року в українській Вікіпедії пройде щорічний конкурс статей «Вікіпедія для школи». До участі запрошують шкільних вчителів, університетських викладачів та всіх охочих.

Вікіпедія — це не перешкода учителю, а інструмент, який може бути дуже корисним у навчальному процесі, якщо його використовувати правильно. Щоб українські школярі, студенти, їхні батьки та педагоги могли отримати у Вікіпедії точну та перевірену інформацію на теми шкільної програми, щорічно проводить конкурс «Вікіпедія для школи».

Конкурсні категорії конкурсу у 2021 — 2022 році: всесвітня історія, географія, зарубіжна література, інформатика, історія України, математика, українська література, українська мова та фізика. Цьогоріч конкурс уперше пройде не лише у Вікіпедії, а й у сестринському вікіпроєкті — Вікіцитатах.

Для участі у конкурсі потрібно зареєструватися в українській Вікіпедії і заповнити анкету. У період з 1 грудня 2021 до 28 лютого 2022 потрібно створити чи поліпшити статті зі списку пропонованих статей. За результатами оцінювання журі організатори нагородять переможців цінними призами, а всі активні учасники зможуть отримати сертифікати участі та пам’ятні сувеніри. Детальніше про ці та інші умови конкурсу — на сайті shkola.wikimedia.org.ua

У четвер 9 грудня, вівторок 11 січня та четвер 10 лютого ГО «Вікімедіа Україна» проведе навчальні вебінари із основ редагування Вікіпедії, також заплановані сесії відповідей на запитання учасників для педагогів та усіх охочих взяти участь у конкурсі. Реєстрація на події за посиланням.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews