Гірські громади Буковини можуть взяти участь у конкурсі місцевих ініціатив

28.12.2021 00:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Стартував конкурс ініціатив з охорони природи та місцевого розвитку. Його мета - підсилити співпрацю громад з природно-заповідними територіями. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Такий захід реалізовується в межах проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» в рамках Німецької Фінансової Кооперації (FC) та фінансується за рахунок Банку розвитку KfW.

Хто може долучитися?

Яка мета?

Підтримати місцеві ініціативи, що будуть сформовані у вигляді конкретних заходів з охорони природи та місцевого розвитку на цільових територіях проєкту. До таких територій входять 8 нацпарків: НПП «Яворівський», НПП «Синевир», Карпатський біосферний заповідник, НПП «Ужанський», НПП «Верховинський», НПП «Карпатський», природний заповідник Горгани та НПП «Вижницький».

Фінансова підтримка надаватиметься для реалізації ініціатив, які відповідають одній з перелічених нижче вимог, а саме:

  • повинні сприяти збереженню природи;
  • направлені на збалансований соціально-економічний розвиток прилеглих територій;
  • попередження екологічного забруднення.

Підтримка надаватиметься на реалізацію таких видів діяльності:

  • пріоритет №1 «Наукова та еколого-просвітницька діяльність»;
  • пріоритет №2 «Економічний розвиток на місцевому рівні» (підтримка малого та середнього підприємництва, ініціативи зі створення нових робочих місць тощо)»;
  • пріоритет № 3 «Розвиток та підтримка дружнього до природи туризму»;
  • пріоритет №4 «Сприяння сталому розвитку органів місцевого самоврядування».

Цей перелік не є вичерпним. Фінансова підтримка може надаватися і на інші види діяльності за умови, що вона відповідає основній меті та пріоритетам конкурсу.

Якщо проєкт вже фінансується іншими коштами, організація має надати чітке обґрунтування розподілу завдань та ресурсів між існуючою підтримкою та поданою проєктною пропозицією на цей конкурс.

Більше про конкурс: http://snpa.in.ua/konkurs-mistsevyh-initsiatyv-v-ukrayinskyh-karpatah/?fbclid=IwAR1b4c0xttgOWsIqPoAceFev15rWo2t1X1fGjDCZH9TBDN_4_JzD0fQx0g4

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews