USAID та ЮНІСЕФ надали Україні холодове обладнання ультра низьких температур для зберігання вакцин

29.12.2021 07:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) доставив в Україну 14 морозильних камер для зберігання вакцин Pfizer за ультра низьких температур. Про це повідомляє МОЗ. Морозильні камери можуть одночасного зберігати близько 3 млн доз вакцин за ультранизьких температур до -86°C.

10 морозильних камер встановлять на національному складі ДП "УкрМедПостач" Міністерства охорони здоров'я України у Києві. Чотири вирушать до Харкова, Дніпра, Львова та Одеси і забезпечуватимуть збереження вакцин для цих і сусідніх областей.

 

- Те, що сьогодні в Україну прибула нова партія американської державної допомоги у протидії COVID-19, показує ще один шлях подальшої підтримки України з боку США у загальносвітовій боротьбі з пандемією – у співпраці з МОЗ, ЮНІСЕФ і ВООЗ. Ці 14 нових морозильних камер ультранизької температури підвищать здатність української сторони безпечно зберігати вакцини, які рятують людські життя, та є продовженням нашої допомоги, що надається через ЮНІСЕФ та має на меті забезпечити холодильним обладнанням понад 3100 пунктів вакцинації», - зауважив директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп.

- ЮНІСЕФ продовжує підтримувати Україну в оновленні холодового ланцюга, щоб збільшити спроможність щодо зберігання вакцин від COVID-19. Ми вдячні USAID, які роблять цей дуже важливий прогрес можливим. Допомога з морозильниками ультранизьких температур тим більше актуальна, що Україна очікує великі поставки мРНК вакцин наприкінці 2021-протягом 2022 року. Зберігання вакцин за необхідних температурних умов гарантує, що вони не втратять своєї ефективності і забезпечать людям в Україні найкращий захист від COVID-19. Вкотре хочу поквапити всіх, хто ще вакцинувався - зробіть це якнайшвидше, - сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

 

На сьогодні USAID вже виділив близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав майже 2,2 мільйона вакцин від COVID-19 Україні безпосередньо в рамках COVAX. Кошти, виділені USAID, також спрямовані на підтримку комунікації вакцинації від COVID, залучення громад задля збільшення прихильності до вакцинації, та надання технічної допомоги і навчання відповідного персоналу щодо коректного консультування щодо вакцинації, логістики та зберігання вакцин.

Загалом з початку COVID-19 в Україні, USAID надав допомогу у відповіді на пандемію на загальну суму понад 50 мільйонів доларів США.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews