На мосту у Розтоках встановили комплекс для зважування авто в русі (ФОТО)

29.12.2021 09:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Систему моніторингу Weigh-in-Motion (Зважування-в-русі) встановили на одному з новозбудованих мостів у Розтоках. Майданчик автоматичного зважування розташований на мостовій споруді, яка є частиною дороги Р-62 «Криворівня – Усть – Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці». Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

Обладнання для WIM-системи привезли з Європи. Спеціальні датчики на мосту прикріпили до балок прогонової будови. Високоточна система французького виробництва не лише визначатиме вагу та швидкість транспортного засобу, а й дозволить Службі контролювати стан мостового переходу. А 4 відеокамери, які встановлені над мостом, зчитуватимуть номерні знаки.

Читайте також

12 років очікування: коли завершать будівництво мостів у Розтоках (відео)
На Буковині жінка намагалася стрибнути з мосту, що межує із Заліщиками (відео)
У Чернівцях дівчина намагалася кинутися з мосту

Усе спроєктовано так, що об’їхати WiM неможливо. Тож жоден автомобіль, який переїжджає мости у Розтоках, не залишиться непоміченим.

WiM у Розтоках вже працює у тестовому режимі. Наразі експерти здійснюють контрольні роботи із перевірки даних. Після цього нова система отримає ліцензію і штрафи надходитимуть порушникам автоматично.

Довідково

WiM (weigh-in motion) – це розумна система комплексного збору інформації про транспорт, що рухається автошляхами. Вона здійснює контроль руху авто у реальному часі, автоматично фіксує порушення. Система Зважування-в-русі гарантує точні вимірювання з мінімальною похибкою без впливулюдського фактору.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews