Чернівецька область днями може потрапити до "червоної" зони епіднебезпеки: Ляшко

21.01.2022 21:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецька область перебуває на межі потрапляння до “червоного” рівня епідемічної небезпеки в Україні. Про повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко у розмові з журналістами ТСН. Якщо впродовж двох днів показники динаміки і рівня госпіталізації будуть зростати, то Буковина і Рівненщина можуть перейти на "червоний" рівень епіднебезпеки.

Очільник МОЗ нагадав, що індикатори МОЗ, які сигналізують про необхідність запровадження вищого рівня епідемічної небезпеки, уже не прив’язані до кількості інфікованих:

- Наші індикатори працюють не на кількість випадків. Для запровадження “червоного” рівня епіднебезпеки немає значення скільки випадків було зафіксовано. Три із наших індикаторів прив’язані до кількості госпіталізацій, бо пріоритетом у нас є стабільна робота медичної системи. Мова йде про завантаження ліжок, динаміку рівня госпіталізації і рівень госпіталізації. Більшість тестів робиться в МОЗівських структурах, там статистика сто відсотків правильна. Якщо із тисячі протестованих понад 200 позитивних — тут у нас уже засвітиться індикатор.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews