Чернівецька, Тернопільська та Хмельницька області разом відзначили День Соборності України (ФОТО)

Було відкрито найбільший в Україні трисвічник у формі Тризуба

22.01.2022 18:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Очільники Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької ОДА поклали сьогодні квіти до пам’ятника Петру Конашевичу-Сагайдачному у Хотині.
 
- Цей святковий день Соборності України сьогодні ми почали із вшанування пам’яті наших українських козаків, які 400 років тому, на Хотинській землі, із союзниками-європейцями дали відсіч турецький загарбникам і не допустили повномасштабної окупації Європи. Для нас важливі ці спомини, тому що сьогодні, у ХХІ столітті, така сама загроза навали існує, і знову на передовій – Україна. Ця солідарність, спроможність захистити демократію в Європі, не тільки в історичному вимірі, а й сьогодні має неймовірну актуальність, – сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Читайте також

У Сторожинці прогримів сепаратистський скандал (Відео)
 
Він також вручив колегам Володимирові Трушу та Сергієві Гамалію відзнаки «400 років Хотинській битві».
 
Також святкові заходи відбулися у Чернівцях та у селі Окопи, що розташоване на межі цих трьох регіонів. Голови адміністрацій стали ініціаторами встановлення національного рекорду.
 
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

У Окопах, у місці, де колись проходив кордон трьох держав, із нагоди Дня Соборності відкрили найбільший в Україні трисвічник у формі Тризуба. Розмір його – 750х180 см. Свічі єдності запалили від Вифлеємського вогню, який передали українським громадам пластуни.
 
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews