Мер Чернівців зустрівся з представниками громадських організацій

04.02.2022 12:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Метою зустрічі було напрацювання форматів співпраці влади і лідерів громадської думки, окреслення нагальних проблем міста, вирішення яких буде максимально ефективним при тісній комунікації влади й громадських організацій (як-от охорона архітектурної спадщини, розвиток культури, планування міста, створення громадських просторів, робота в напрямку сортування сміття чи поводження з тваринами), а також визначення основних принципів створення громадської ради при виконавчому комітеті міської ради.

Міський голова Роман Клічук і громадські діячі погодилися в позиції, що дієвість громадської ради буде індикатором дієвості громадського сектору загалом. Відтак важливо перед її створенням убезпечити її від тих факторів, які раніше блокували роботу і перетворювали громадську раду на номінальну структуру. Разом з тим, самою громадською радою не варто обмежувати співпрацю з громадськими організаціями: робочі групи різного спрямування, круглі столи, дискусії на електронних платформах, спільна проєктна робота тощо – всі ці формати будуть дієвими за умови спільного бажання конструктивно працювати на благо міста.

Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews