Де сховатися від бомб і радіації на Буковині (МАПА)

У Чернівецькій області є 81 сховище та 1015 протирадіаційних укриттів

08.02.2022 07:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На території Чернівецької області є 1096 захисних споруд. Це 81 сховище та 1015 протирадіаційних укриттів. Мережа цих об’єктів сьогодні перебуває у різній формі власності – приватній, комунальній, державній. 

Про це розповів заступник голови Чернівецької ОДА із оборонних питань – полковник Дмитро Данищук:

- Нині проводимо перевірку та попереджаємо користувачів, що вони повинні утримувати споруди цивільного захисту у належному стані.

На офіційному сайті Чернівецької обласної державної адміністрації в рубриці «Громадянам» є інтерактивна карта захисних споруд. Ознайомитися із нею можна за посиланням https://bukoda.gov.ua/chernivecka-oda/structure/upravlinnya-civilnogo-zahistu-naselennya/interaktivna-karta-zahisnih-sporud-civilnogo-zahistu

Читайте також

«Важлива не стать, а який ти фахівець», – історія киянки, яка пішла на фронт

- Карту постійно оновлюють, тож уся інформація – актуальна, - каже Дмитро Данищук. - Також найближчим часом ми розповсюдимо серед буковинців інформаційний путівник з інструкцією, як діяти у разі військової загрози та надзвичайних ситуацій. У ньому вкажемо, де в області є відповідні укриття. Однак, закликаю буковинців уже нині самостійно поцікавитися, вивчити рекомендації фахівців щодо того, як слід поводитися у зоні бойових дій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews