У «Дії» з’явилися нові онлайн-послуги (ПЕРЕЛІК)

09.02.2022 07:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Команда Мінцифри презентувала нові онлайн-послуги під час Diia Summit, який відбувся 8 лютого. Надаємо читачам повний перелік.

Це, зокрема:

  • Зміна місця реєстрації тепер доступна по всій Україні. Без жодних папірців і черг просто може вказати адресу, за якою планує проживати, на порталі або в застосунку Дія, та отримати підтвердження від власника житла.
  • Шеринг техпаспорта. У декілька кліків ви можете пошерити техпаспорт у застосунку з близькою людиною, яка користується вашим авто. Таким чином, вони матимуть право на користування вашим авто. Заява подається в кілька кліків та обробляється до 10 хвилин.
  • Опитування. Важлива послуга для розвитку електронної демократії в країні. Вона дасть можливість для спілкування держави з українцями, а це своєю чергою принесе цінний зворотний зв’язок. Опитування серед користувачів Дії допоможуть органам влади дізнатися думку суспільства з того чи іншого приводу, а команді – у розробці нових послуг.
  • Автоматичний дозвіл на будівництво. Раніше його можна було отримати на порталі Дія, але чекати на розгляд протягом 10 робочих днів. Відтепер послуга надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.
  • Довідка про несудимість. Це одна з найпопулярніших довідок серед українців. Їх отримують близько 1 млн щороку. Наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу. Тепер отримати цю довідку можна буде в декілька кліків, не використовуючи послуги посередників.
  • Е-грошова допомога ВПО без зміни даних. Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити теку тих самих паперів – можна за кілька хвилин отримати послугу на порталі Дія.

«Дія» не зберігає персональних даних користувачів на своїх серверах, а лише відображає для користувача ті дані, які є в державних реєстрах. Тобто застосунок – це своєрідний транзит між держреєстрами та вашим смартфоном. Те, що ви бачите на екрані телефону, – це та інформація, яку має про вас держава.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews