Переможницею нацвідбору на Євробачення-2022 стала Аліна Паш (ВІДЕО)

13.02.2022 02:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022» перемогла співачка Alina Pash (Аліна Паш) з піснею «Тіні забутих предків». Вона отримала від глядачів 7 балів і від журі 8 балів.

Читайте також

Буковинці вболівають за свого земляка у шоу «Голос країни»
Відома телеведуча дефілювала у сукні чернівецької модельєрки (Фото)

Аліні Паш 28 років. Співачка народилася у селищі Буштино Закарпатської області. На початку музичної кар’єри дівчина працювала з гуртами «Гарячий шоколад» і «СКАЙ», Іриною Білик, кавер-гуртом «Чилаут» та іншими. Брала участь в «Х-Фактор». В її доробку є два альбоми, один із них у двох частинах, пише Суспільне.

Із Аліною Паш цього року на нацвідборі пов’язано два скандали через відвідування окупованого Криму та можливі виступи у Росії. Співачка спростувала інформацію, що у 2015 році летіла у Крим через Москву, і заявила, що не виступала у Росії.

Піснею «Тіні забутих предків» Аліна Паш хоче сказати, що потрібно пам’ятати своїх предків і творити власну історію.

Друге і третє місця у фіналі нацвідбору посіли Kalush Orchestra і Wellboy.

Фінальний концерт наживо транслювали на платформах Суспільного – в ефірах «UA: Першого» і радіо «Промінь» та у соцмережах. Це перший нацвідбір із 2016 року, який Суспільне проводить у партнерстві з переможцями мистецького конкурсу – компанією Friends Production. Раніше нацвідбір повністю організовував телеканал СТБ.

Ведучими були Марія Єфросініна і Тімур Мірошниченко.

У фіналі брали участь 8 учасників, яких оргкомітет обрав із майже 300 заявок: гурт Cloudless з піснею All be alright out now, співак Michael Soul з піснею Demons, гурт Our Atlantic з піснею «Моя любов», соул-виконавець Barleben з піснею Hear My Words, гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania, поп-діва Roxolana з піснею Girlzzzz, співак Wellboy з піснею Nozzy Bossy та співачка Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків».

Від журі 1 бал отримав Cloudless, 2 бали – Michael Soul, 3 бали – Roxolana, 4 бали –  Barleben, 5 балів – Our Atlantic, 6 балів – Kalush Orchestra, 7 балів –  Wellboy, 8 балів – Alina Pash.

Від глядачів 1 бал отримав – Michael Soul, 2 бали – Our Atlantic, 3 бали – Barleben, 4 бали – Cloudless, 5 балів – Roxolana, 6 балів – Wellboy, 7 балів –  Alina Pash, 8 балів – Kalush Orchestra.

Під час прямоефірного виступу гурту Cloudless сталися технічні проблеми, через що музикантам дали можливість виступити ще раз наприкінці концерту.

Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%), після чого додавалися. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews