Чутки про ажіотаж на закордонні паспорти - це фейк: міграційна служба

17.02.2022 18:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Окремі ЗМІ розповсюджують повідомлення про ажіотаж серед населення на послугу з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Утім це не відповідає дійсності.

Читайте також

Чернівчанку притягнули до відповідальності за поширення фейків про коронавірус
За плітки про коронавірус чернівчанку оштрафували
На Буковині викрили злочинну схему, яку налагодили співробітники міграційної служби

Згідно зі статистичними даними, цьогоріч, з 1 січня до 15 лютого, в Управлінні Державної Міграційної Служби у Чернівецькій області оформлено 9 996 паспортів для виїзду за кордон. У попередні три роки за аналогічний період цей показник становив:

  • 5 196 – у 2021 році;
  • 11 606 – у 2020;
  • 17 821 – у 2019.

У порівнянні з 2021, кількість оформлених закордонних паспортів цьогоріч дійсно зросла майже вдвічі. Однак пояснюється це просто – окремі підрозділи міграційної служби області минулого року неодноразово закривалися на карантин, а сама область кілька разів потрапляла до червоної зони карантину. Водночас у допандемійні часи кількість оформлених закордонних паспортів істотно перевищує цьогорічний показник.

Наразі усі підрозділи УДМС у Чернівецькій області працюють в штатному режимі. Жодного надмірного попиту на послугу з оформлення паспорта для виїзду за кордон нема.

Нагадуємо, в Управлінні ДМС у Чернівецькій області працює «Гаряча лінія» – 0372-55-04-61. За цим номером можна отримати перевірену інформацію щодо усіх аспектів роботи міграційної служби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews