Байден: США вважають, що Путін ухвалив рішення щодо України

19.02.2022 00:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Президент США Джо Байден виступив зі зверненням щодо ситуації в Україні. Відповідаючи на питання журналістів, він сказав, що США мають підстави вважати, що Володимир Путін уже ухвалив рішення щодо вторгнення в Україну.

"Хочу уточнити. Ви переконані, що президент Путін збирається вторгнутися в Україну - саме це ви щойно сказали?" - запитали Байдена після виступу.

"Так", - відповів президент США.

У США, заявив Джо Байден, вважають, що російські сили можуть почати діяти "протягом найближчого тижня", повідомляє BBC.

Ціллю, за його словами, може бути "українська столиця, Київ, місто, де мешкають 2,8 млн невинних людей".

Президент США також звинуватив Росію у спробі сфальсифікувати підставу для війни з Україною.

Американські чиновники неодноразово заявляли, що Москва планує таку провокацію. У відповідь Росія постійно це заперечує.

 

Джо Байден наголосив, що США регулярно оголошують про можливі плани Росії, щоби зупинити її та позбавити можливості виправдати вторгнення в Україну.

Байден також сказав, що країни-члени НАТО об'єднані та рішучі перед потоком російської дезінформації. Він заявив, що цей потік стає дедалі більшим і що він "позбавлений елементарної логіки".

"У ці напружені моменти українські сили демонструють витримку та розсудливість. Вони не дозволяють російським військам втягнути їх у війну", - сказав президент США.

Він знову закликав Росію відмовитися від катастрофічної та непотрібної війни:

"Ще не пізно повернутися за стіл переговорів".

Президент США повідомив, що 24 лютого міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та держсекретар США Ентоні Блінкен зустрінуться в Європі.

Заява президента США пролунала через кілька годин після того, як лідери самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" заявили про початок організованого виїзду населення цих територій до Росії.

Вони пояснили такі дії нібито збільшеною загрозою нападу з боку України. Жодних доказів на підтвердження своїх слів вони не надали.

Після цих заяв президент Росії Володимир Путін доручив уряду терміново виплатити 10 тисяч рублів (приблизно 130 доларів) кожному біженцю, який прибуде до Ростовської області з Донбасу.

 
 

А українська розвідка закликала донеччан не виходити з домівок та не користуватися громадським транспортом.

"Воєнна розвідка України має інформацію щодо мінування російськими спецслужбами низки об'єктів соціальної інфраструктури в Донецьку з метою їх подальшого підриву", - йдеться у повідомленні головного управління розвідки міністерства оборони України.

Раніше з Донецька з'явилися повідомлення про гучний вибух автомобіля на парковці в центрі міста. Чи є в результаті цього загиблі, поки що невідомо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews