Власники житла, які безоплатно прихистили переселенців, отримають гроші за комуналку

21.03.2022 14:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

За дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло. Про це інформує Урядовий портал.

- Відтак власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги, – розказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Алгоритм дій для отримання компенсації:

Люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.

Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також, цю інформацію можна надати через веб-сайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

Річ у тім, що органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей.

Що важливо, розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews