Емма Антонюк

Емма Антонюк

журналістка, проєкт "Палає"

Нам не треба дегуманізовувати росіян

22.03.2022 00:09   Джерело: CvNews
Автор : Емма Антонюк

Я взагалі проти того, щоб знелюднювати ворога. Це заборонено всіма правозахисними канонами. А я поважаю правозахисні канони. Це, бачте, моя цінність.

Сьогодні інстаграм видалив мій пост через мову ворожнечі. Бо коли твою країну бомблять, твоїх людей убивають, коли ти прокидаєшся через звуки вибухів, треба тримати себе в руках. І не обзивати винуватців цього пекла у соцмережах.

Дегуманізувати ворога - це ще й складна внутрішня робота. Перестати бачити в подібній формі життя людину - непросто. Це потребує великої внутрішньої зміни, психічних ресурсів. Навіщо це робити?

Росіяни. Фото з мережі Інтернет


Хороші новини. Нам не треба дегуманізовувати росіян. Коли вони гатять по дітях в Маріуполі і записують тіктоки зі сльозами через відсутність спотіфаю. Коли вони стирають з лиця землі Харків і масово підтримують війну. Коли вони обсираються в полоні і брешуть, що не знали, що творять. Коли вони зробили це все з нашими життями і нашою країною, вони дегуманізували себе самі. Ми лише приймаємо дійсність.

Я проти того, щоб навмисне знелюднювати ворога. Мій ворог перестав бути людиною добровільно, розстрілявши жінок у гуманітарному коридорі та скинувши бомби на дітей у маріупольському драмтеатрі. Моя мова ворожнечі - це їхня провина. Пробачте, правозахисні канони. Вони самі себе дегуманізували.
Sorry not sorry.

https://www.instagram.com/emmocean/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews