Максим Михайленко

Максим Михайленко

головний редактор Newssky, політолог

Востаннє з приводу будь-яких перемовин і поступок. Лікбез

23.03.2022 00:30   Джерело: CvNews
Автор : Максим Михайленко

0. Дивно, що ми взагалі змушені це обговорювати з подачі деяких голів, які "говорять". Причому від самого цього виразу нудить.

1. Дипломатія за напрямком "жертва нападу – агресор" припиняється після перших бойових зіткнень. Усюди і завжди. Здавалося, що це цілком зрозуміло – навіщо ж морочити людям голову? Самі дипломати, та й ті переходять в іншу якість - believe me, after 23 years in this business. Будь-які "переговори" у такій ситуації мають виключно постановочний характер, всерйоз їх сприймає лише дурень, а "просуває" лише посібник. Як там казав хтось із мафіозі? "Якщо твій друг пропонує тобі домовитися з ворогом, то він уже на іншому боці". Істинна правда.

2. Україна сьогодні не має жодних підстав йти на поступки і навіть імітувати переговорний процес. РФ програє цю війну за всіма параметрами. Так, вони можуть зруйнувати тисячу будинків і покласти тут ще тисяч двадцять своїх біороботів, але про успіхи можуть забути. Певна річ, впертий не хоче цього визнавати. Тому що він не хворий, не дурний, не обдурений, він – Антихрист, а це – остання війна. Під "денацифікацією" він має на увазі знищення українського народу, під "нейтральним статусом" – ліквідацію української держави, під "демілітаризацією" – свої гарнізони в українських містах. І більше нічого. Істота чудово розуміє, що жодних санкцій з нього не знімуть більше ніколи, мало того, вони тільки поглиблюватимуться. А якщо щось у цьому роді белькотітиме – не дай Боже – українське керівництво, то його або ззовні, або зсередини – просто відсунуть убік. Путін втягує у конфлікт максимальну кількість країн. Польоти над Польщею, по кордону Швеції - усе це такі позиви. А армія його виявилася хріновою. Сьогодні він ні на що не здатний, окрім як довбати старими радянськими ракетами серії Х куди доведеться і загрожувати терактами на об'єктах. Це все. Про що можуть бути переговори? Я ось пишу ці рядки під виття сирени, уже котрою на день - які переговори? За добу переловили і ліквідували близько 200 російських диверсантів, що запускаються в міста (звідси і правильність постійної комендантської години у низці регіонів), які переговори?

3. Даємо спокій темам НАТО та ЄС. НАТО нікого в ході бойових дій не приєднувало. Це оборонний блок, і взагалі більше про бюрократію, стандарти та інше. ЄС - це взагалі третя тематика сьогодні (а робить чимало: одне перепідключення енергосистеми і заморожування чого варте; взагалі саме обговорення кандидатства України і декларація саміту, що проклала до цього шлях, 10-15 років на місяць). Що може бути - це "миротворчий" контингент низки країн НАТО і не НАТО, як було 2003 року, Coalition of the Willing. Буде – добре, дещо пом'якшить ситуацію. Вирішення питання? Ну таке собі - ізолює частину бандитів, створить кілька казусів беллі, спростить і розширить поставки. Ті, хто "скаржиться" на Захід, ті, хто квакає про "компроміси", ті, хто проливає крокодилові сльози над тим, що відбувається - це винятково зрадники, їх посібники або корисні ідіоти з мозком, мов у динозавра - у грецький горіх. Це світова війна - загострення йде по всьому світу, але при цьому РФ не залишилося жодного союзника. Навіть Венесуела косить, а напівпроковтнута Білорусь почала опиратися.

Ми вистоїмо та переможемо. Що ж до дипломатії, то її робота сьогодні йде в інших місцях, далеко від РФ. Внутрішньої політики більше немає і не буде, до дня Перемоги. А хто намагається в неї грати - до котловану. Ніхто за вуха не тягнув на високі відповідальні посади: не тягнеш – шлях вільний. А сотні тисяч українців та десятки тисяч громадян союзних країн щодня тягнуть та б'ють ворога. And Amen.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews