Роман Клічук розповів, що зробила Чернівецька міськрада за місяць спротиву російській агресії

24.03.2022 18:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Мер Чернівців Роман Клічук підбив підсумки здобутків міста за місяць російсько-української війни.

Ось, що він розповів у своєму відеозверненні: 

– До початку війни в Чернівцях налічувалося лише 17 сирен. Вже у перші дні війни ми збільшили їхню кількість вдвічі. Сьогодні фінкціонує 43 сирени. Ще сім плануємо встановити.

– Сховищами в Чернівцях ніхто не займався 30 років. Завдяки допомозі волонтерів ми привели їх до ладу. Також створили інтерактивну мапу, де відображається кожне сховище в місті. Наразі їх понад 150.

– Місто вперше зазнало подібних навантажень на комунікації. Та попри все вони працюють у штатному режимі.

– Поки ми не можемо будувати нові дороги та громадські простори. Але вже готуємо проект розбудови міста для післявоєнного часу.

– Розпочав роботу Чернівецький центр підтримки підприємництва. Він надає допомогу як бізнесам як чернівчан, так і переселенців. У місто вже переїхали 15 підприємств з інших регіонів. Із ще 30-ма компаніями ведемо перемовини.

–  За місяць Чернівцям надали підтримку міста з Австрії, Польщі, Румунії, Молдови, Чехії, Німеччини, США. Більшість із них є містами-побратимами Чернівців, з деякими починаємо співпрацювати лише зараз.

– Чернівці відвідали журналісти з Японії, Румунії, Португалії, США. Про жорстокі злочини росії та мужність українців має знати весь світ.

– Місто прийняло понад 50 тисяч переселенців із усієї України. У місті працюють 37 притулків, що можуть прийняти понад 5000 людей. Також працюють притулки релігійних та благодійних організацій. Окремо дякую чернівчанам, які безкоштовно прихистили переселенців у своїх домівках.

– Ми відкрили 5 пунктів гуманітарної допомоги. У них переселенці можуть отримати продукти харчування, засоби гігієни, підгузки, побутову хімію, одяг, білизну. 

– Місто запустило безкоштовні автобуси до кордону з Румунією. На них вже перевезено понад 4000 людей. 

– Ми забезпечуємо надходження гуманітарної допомоги з усього світу через румунський кордон.

– Дякую підприємцям, які виділили на допомогу місту 5 мільйонів доларів. А також територіальній обороні, військовим, волонтерами, патрульній поліції та всім небайдужим чернівчанам.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews