Максим Кияк

Максим Кияк

експерт Ради зовнішньої політики "Українська Призма", кандидат філософських наук, дипломат

Надскладний місяць іншого світу й іншого життя. І таких місяців попереду буде чимало

25.03.2022 00:04   Джерело: CvNews
Автор : Максим Кияк
Втома від щоденної рутини та ненависть до окупанта з`їдають зсередини. Внаслідок ворожих дій і щоденних повітряних тривог вкрай важко планувати життя наперед.
 
Зараз кожному треба знайти власну нішу корисності. Адже більш чи менш суттєвого фронту тепер не існує. Задля нашої спільної перемоги кожному необхідно займатися тим, що вдається найкраще. Варто лише вдвічі якісніше виконувати свою роботу. Якщо ж виснажилися, то дайте собі невеличкий відпочинок або змініть свій фронт на інший. Повірте, вас буде кому підмінити. Не розпорошуйте зусилля, прицільно бийте в одну-дві точки. Визначте пріоритети. Менше новин і більше дій. Не впадайте у відчай, проте і не давайте шансу лінощам. Не намагайтеся виконувати неможливе, але і не дозволяйте собі робити менше.
 
Інструктор тероборони. Фото з мережі Інтернет
 
Протягом цього місяця я вирішив найбільше зосередитися на двох фронтах. На міжнародно-інформаційному та на військово-навчальному. Починаючи з 24 лютого і до сьогодні дав понад 30 інтерв`ю та коментарів для закордонних медіа, щоби про повномасштабну війну Росії проти України у світі знали більше. Як громадяни Литви чи США так і громадяни Норвегіі, Японії та, навіть, Індії. Крім того, майже відразу влаштувався інструктором резерву тероборони та спільно з іншими фахівцями навчив близько тисячі тих, які бажають захищати власну домівку від окупанта. Часом коментарі для іноземних медіа доводилося надавати у перервах між тренуваннями. А самі тренування кілька разів через повітряні тривоги проводилися у бомбосховищі школи.
 
У кожного зараз має бути свій фронт. Саме він, а не колишні образи чи особисті здобутки тепер матють значення. Тоді сума цих фронтів сформує одну могутню фортецю-мурашник під назвою «Україна». А замість вже звичного запаху заспокійливих ліків відчуватиметься запах омріяної перемоги.
 
 
Тероборона інструктаж. Фото з мережі Інтернет
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews