У Чернівцях уряд Франції передав рятувальникам України 27 пожежних авто (ФОТО)

28.03.2022 18:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Уряд Французької Республіки зібрав гуманітарну допомогу українським рятувальникам. Це, зокрема, 27 автомобілів та 50 тонн відповідного обладнання. Їх скерують для потреб рятувальників ДСНС України, які несуть службу у зонах бойових дій.

Аби передати машини та спорядження, на Буковину прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

У Чернівцях його зустріли заступниця Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Роман Примуш та начальник обласної військової адміністрації Сергій Осачук.

- Франція солідарна з Україною. Наші дипломати не покинули країну, посольство працює у Львові. Сьогоднішня церемонія передачі техніки – це також результат ефективної співпраці і відповіді на потреби України, – сказав Етьєн де Понсен.

Є гарні новини: Франція й надалі допомагатиме Україні. Відтак другу поставку пожежно-рятувального обладнання планують вже у середині квітня цього року.

- Дякуємо вам та іншим європейським партнерам за допомогу, але вона у масштабах того свавілля, яке коїться у нашій державі, недостатня. Тому будемо надалі нарощувати співпрацю, – зазначила Мері Акопян.

Вона також наголосила на важливості підсилення потужностей рятувальної служби України, особливо у воєнний час.

- За місяць війни було здійснено 26 тисяч виїздів рятувальників, 10 тисяч випадків ліквідації наслідків після обстрілів, 15 тисяч пожеж. Працівниками ДСНС було ліквідовано 11 тисяч вибухонебезпечних предметів, з них 398 – авіаційних бомб. Ця служба наразі потребує підсилення технікою та іншими засобами, – сказала Мері Акопян.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews