У Чернівцях укріпили пам'ятник Милосердю на випадок обстрілів (ФОТО)

30.03.2022 07:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях триває робота із захисту історичних пам’яток. Найстаріший пам'ятник міста обіклали масивними мішками, щоби уникнути руйнувань під час ймовірних обстрілів.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

"Аби нашій дорогоцінній пам‘ятці нічого не загрожувало, ми надійно її укріпили", - йдеться в повідомленні Ратуші.

Роботу із захисту історичних пам’яток у Чернівцях було розпочато тиждень тому. Завдяки допомозі Львівської міської ради, ЧНУ та управління охорони культурної спадщини в міській раді підготували перелік об’єктів, які потребують першочергового збереження.

Довідково

Бронзова скульптурна група "Харита" ("Милосердя") встановлена в парку дитячої лікарні 1910 р. Скульптори – Т. Штундль та К. Москалюк. Дитяча лікарня на колишній вул. Воланґассе була збудована  чернівецькими філантропами - президентом акціонерної компанії цегельних заводів "Патрія" Маркусом Кіслінґером та його дружиною Ганною. Невдовзі після її смерті чоловік замовив пам'ятник, на постаменті якого був меморіальний напис німецькою мовою. Це єдиний в Україні пам’ятник милосердю, який присвячений людяності і любові до ближнього.

 

Пам’ятник Милосердю. Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради

 

Пам’ятник Милосердю. Фото Чернівецької міської ради

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews