“Щупальця російських спецслужб тягнуться до Буковини, але ми даємо відсіч тарганам”: Осачук

30.03.2022 12:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Зранку 30 березня голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук провів брифінг, у якому поділився новою інформацією про допомогу Буковини у спротиві російським окупантами. Публікуємо найголовніші тези із його звернення.

– Я впевнений, що вчора багато з нас стежили за результатом перемовин із ворогом. Я переконаний, що найголовнішим перемовником із ним є виключно збройні сили України.

– Безпекова ситуація на території Чернівецької області залишається контрольованою. Всі сили оборони та правопорядку працюють як годинниковий механізм.

– Щупальця російських спецслужб дотягнулися і до нашої області. Ведеться робота СБУ та розвідників із ймовірними агентами кремля на території Чернівецької області. Кожен, хто зазіхне на безпеку нашого народу, отримує відсіч.

– Ми відчуваємо потужну міжнародну підтримку. Франція та Італія надали Буковині велику кількість медичних та пожежних автомобілів. Всі вони доправляються туди, де люди найбільше страждають від обстрілів та бойових дій.

– Хочу схилити голову перед колегами з Харкова, Миколаєва та інших обласних адміністрацій, які потрапили під вогонь. Вони не залишили своїх робочих місць навіть під обстрілами. Дякуємо вам! Ви назавжди у нашій пам’яті.

– Нині у Чернівецькій області зареєстровано 69 тисяч переселенців, із них понад 22 тисячі — діти. Ми допомагаємо їм та дбаємо про їхню безпеку.

– Область активно працює над релокацією підприємств із територій, де ведуться бойові дії. Наразі до нас переїхали вже 40 компаній. Продовжує працювати об’єднаний гуманітарний штаб Буковини, що відправляє продуктові набори людям, які не мають елементарної можливості підігріти собі їжу.

– Під час зустрічі із послом Франції я як історик нагадав йому, що під час Другої світової війни його країна була окупована нацистами. І без допомоги союзницьких держав французи не звільнилися б від гітлерівського чобота. Такої ж допомоги від вільного світу потребує сьогодні і Україна. Якщо голови держав все ще вірять, що укладені після 1945-го міжнародні безпекові договори все ще працюють, вони вже програють. 24 лютого 2022 року ці договори втратили актуальність.

– 30 березня ми відзначаємо 630-ту річницю з моменту першої писемної згадки назви “Буковина”. З цього приводу ми планували провести велику наукову конференцію, освітні години для школярів. Але склалося так, що сьогодні передовсім маємо говорити про участь відважних буковинських воїнів у боротьбі з російським агресором.

– Боротьба триває! Вступ до ЗСУ та сил територіальної оборони є обов’язком кожного сильного та здорового чоловіка. Якщо вам відмовляють у бажанні захищати батьківщину, мотивуючи це тим, що в армії вже немає місця для добровольців, закликаю повідомляти про це в ОВА. Обіцяю, що особисто посприяю вашому бажанню вступити до сил ЗСУ. Слава Україні!

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews