Американський генерал: до 2035-го російська армія хоче зрівнятися з американською та захопити Тайвань

06.04.2022 15:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників військових штабів збройних сил США, виступив в американському конгресі. Під час промови він зробив висновки щодо перебігу російсько-української війни та розповів про можливі загрози з боку росії в майбутньому.

Про це повідомляє “Голос Америки”. 

– [Вторгнення росії в Україну] є найбільш серйозною загрозою миру та безпеці Європи, а, можливо, і всього світу за всю мою 42-річну кар’єру в збройних силах США [...] Потенціал міжнародного збройного конфлікту росте, – наголосив пан Міллі.

Американський військовий не розділяє надій на швидке закінчення війни:

- Я вважаю, що це тривалий конфлікт, який буде вирішуватися роками. Не знаю, чи можно казати про десятиріччя, але кілька років – це точно. Думаю, США, НАТО, Україна та інші європейські країни будуть втягнуті в це протягом тривалого часу.

Також генерал озвучив прогноз щодо воєнних планів росії на майбутнє:

- [...] Вони все ще мають намір перебудувати світовий порядок до середини сторіччя. Вони мають намір стати для США рівним противником у військовому сенсі до 2035-го [та] захопити Тайвань до 2027-го.

Марк Міллі додав, що загроза з боку Китаю також зростає, але війна з КНР “не є неминучою”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews