Стало відомо, скільки церков Буковини перейшло до ПЦУ

06.04.2022 18:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

На сьогодні жодна релігійна громада Української Православної церкви московського патріархату (УПЦ МП) не перейшла до Православної Церкви України (ПЦУ).

Принаймні, жодної офіційної заяви до чернівецької облдержадміністрації не надходило, – повідомила у коментарі Суспільному директорка обласного департаменту комунікацій Вікторія Гатрич.

Видання уточнює, що рішення про перехід до іншої парафії релігійна громада має ухвалити на загальних зборах. Воно вступає в дію, якщо за це проголосували не менше як дві третини громади. Після цього нова релігійна громада повинная бути офіційно зареєстрована в облдержадміністрації. Вона зберігає за собою право на майно та церкву, а не згодна із рішенням частина громади може укласти договір про часткове користування власністю.

Нагадаємо, після початку російсько-української війни з’явилася інформація про перехід церков московського патріархату під юрисдикцію ПЦУ на Львівщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині, Хмельниччині та в інших регіонах.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews