Соціологи: понад 90% українців не вважають себе “одним народом” із росіянами

08.04.2022 12:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

91% українців не підтримують думку, що вони та росіяни – “один народ”. Про це свідчать результати останнього опитування соціологічної групи “Рейтинг”. 

Тих, хто має таку думку, сьогодні лише 8%. Для порівняння, у серпні 2021-го таких було лише 41%, а у березні 2022-го ця позначка знизилася до 21%. Разом із тим 64% опитаних вважають, що налагодження дружніх стосунків України з росією в майбутньому є неможливим.

98% опитаних вважають себе “громадянами України”. До “європейців” себе відносять від 27 до 57% (в залежності від регіону). “Радянською людиною” себе позиціонують лише 7% респондентів.

Відчуття гордості за Україну є домінуючим серед опитаних (80%). На другому місці в емоційній палітрі українців – “сум” (32%). Емоції “байдужості” та “сорому” за країну практично відсутні в респондентів і перебувають у межах статистичної похибки.

Група “Рейтинг” провела опитування цієї середи, 6 квітня. У ньому взяли участь 1200 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України крім тимчасово окупованого Криму та ОРДЛО.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews