У чернівецьких домівках може відчуватись сильний запах газу

09.04.2022 22:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У зв’язку зі збільшеною концентрацією одоранту в природному газі, що надходить ГРС Шубранець, споживачі, що проживають у Чернівцях, можуть відчувати різкий характерний "запах газу" у приміщеннях.

Про це повідомляє пресслужба АТ "Чернівцігаз".

Наголошується, що одорант не несе загрози життю та здоров'ю людини. Це речовина, яка надає газу запаху. Сам по собі не пахне, тож її додають до газу, щоби відчувати його витоки.

АТ "Чернівцігаз" не проводить одоризацію газу. Цей процес відбувається в магістральних мережах оператора ГТС. Тобто в газорозподільних мережах, якими "Чернівцігаз" доставляє газ до кінцевого споживача, газ уже має специфічний запах.

"Якщо ж Ви відчули сильний запах у під‘їздах, підвалах та помешканнях, обов‘язково варто звернути увагу на обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових мереж газопостачання. Споживачам газу радимо провітрити домівки та тимчасово перекрити крани перед газовими приладами", - йдеться у повідомленні "Чернівцігазу".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews