На Буковині церкву оточила поліція: сюди прийшли віряни двох релігійних громад (ФОТО, ВІДЕО)

10.04.2022 14:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У селі Михальча Сторожинецького району до церкви прийшли віряни Православної церкви України та Української православної церкви. Храм оточила поліція.

Про це повідомляє Суспільне.

Трансляцію подій вела Чернівецько-Буковинська єпархії УПЦ на Facebook-сторінці.

На відео видно, як поліція просить усіх присутніх покинути територію церкви. Водночас люди не роблять цього. Поліція виводить людей з подвір'я Свято-Успенського храму. На воротах храму є плакат з написом "На території, що перебуває у користуванні релігійної громади Православної церкви України, йде відеотрансляція".

Віряни та отець Української православної церкви.

На відео видно, що отець УПЦ молиться за воротами храму. Біля нього співають віряни.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Церква Михальча. Фото Суспільне Буковина

Що передувало

  • 10 лютого 2019 року парафіянин церкви на зборах проголосували за перехід до ПЦУ.
  • У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ вважали перехід незаконним. Релігійна громада УПЦ подала позов до суду. У справі не було рішення.
  • У грудні 2020 року між вірянами Православної церкви України та Української православної церкви виникла сутичка. Тоді храм також оточувала поліція.
  • Станом на 6 квітня у військовій адміністрації повідомили, що в Чернівецькій області жодна релігійна громада не перейшла з підпорядкування УПЦ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews